دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM دو ترانزیستوری

ساخت فرستنده اف ام FM دو ترانزیستوری

در این بخش دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM دو ترانزیستوری, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به مدارات فرستنده رادیویی آماده شده است. این فرستنده fm فرکانس کاری بین 80 الی 108 مگاهرتز دارد. برد آن در حد پایین بوده و برای محیط داخلی یک ساختمان مناسب است. ولی تحت شرایط منطقی خواهید توانست که سیگنال آن را در فاصله ای حداکثر تا حدود 200 متر دریافت کنید. توان خروجی چنین فرستنده ای پایین است و در حدود 40 تا 50 میلی ولت می باشد. لذا نمی توانید انتظار برد بیشتری از آن داشته باشید. ولتاژ کار این فرستنده بین 3 الی 6 ولت است و این یک مزیت نسبی برای آن یه شمار می رود. چرا که با حجم کم باتری برای راه اندازی آن رو برو هستید.

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM دو ترانزیستوری

شماتیک مدار :

نقشه شماتیک ساخت فرستنده اف ام FM دو ترانزیستوری

سخت افزار پروژه

میکروفون از نوع خازنی دو سیمه است و حساسیت آن فوق العاده بالاست. به طوریکه خیلی راحت می توانید صدای تیک تاک ساعت را به وضوح در گیرنده تان بشنوید. پس می توان از این مدار هم به عنوان یک میکروفون مخفی استفاده نمود. برای تغییر دادن بهره ی تقویت پری آمپلی فایر میکروفون بایستی r4 را تغییر دهید. بهره در مقدار کنونی r4 در حد ماکزیمم است. اگر نیازی به حساسیت بیشتر ندارید و می خواهید فقط رو به روی میکروفون صحبت کنید بایستی مقدار r4 را افزایش دهید. با تعویض چندین مقدار حساسیت دلخواه خود را میتوانید انتخاب کنید.

ترانزیستورها خیلی معروف و رایج هستند و مشکلی در یافت آنها وجود نخواهد داشت. ترانزیستور BC547 هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد. سیم پیچ L شامل 5 دور سیم لاکی نمره 0.7mm بر روی هسته ی هوایی به قطر 6mm است (بر روی مته ی نمره 6 خواهید پیچید). سیم پیچی ها مرتب و کنار هم هستند. برای کوچکتر شدن مدار و عدم اشغال فضای اضافی از قطعات ریز اتفاده کنید. برای اینکار مقاومت ها از نوع 1/8 وات هستند و خازنها هر چه ریز تر باشند بهتر خواهند بود. دقت کنید که خازنهای غیر الکترولیت از نوع عدسی باشند و انواع پلی استر به درد کار RF نمی خورند. برای آنتن از یک سیم تک رشته ی ضخیم یا آنتن تلسکوپی حدود 50 سانتیمتری می توانید استفاده کنید.

پس از مونتاژ و راه اندازی مدار یک رادیو FM را در نزدیکی تان باز نموده و دنبال ایستگاه دریافتی بگردید. با استفاده از تریمر C7 می توانید فرکانس کار را تغییر داده و به مکان دلخواه خود ببرید. شاید نیاز باشد اندکی فاصله ی سیم پیچی ها را هم تغییر دهید.

 اطلاعات پروژه

 رمز فایل : www.electronics98.com

 حجم فایل : 81.4 کیلو بایت

 نویسنده : فرهاد اکبری

 تاریخ انتشار : 28 آگوست 2014

17 دیدگاه

  1. سلام من این مدار رو درست کردم ولی هم حساسیتش و هم بردش خیلی پایینه بیشتر از یک متر و نمیگیره لطفا یه راهنمایی کنید

  2. سلام دوست عزیز
    لطفا از مداری که ساختید یک تصویر بگیرید و در انجمن سایت مطرح کنید تا بتونم راهنمایی کنم.

  3. سلام ببخشید مقاومت r3چند هستش ممنون میشم
    جواب بدید

  4. سلام دوست عزیز
    مقدار مقاومت R3 در نقشه شماتیک 2.7 کیلو اهم می باشد.

  5. سلام میشه واسم بفرستین فایل بازنمیشه لطف کنین برام بفرستید

  6. با سلام فایل به ایمیل شما ارسال گردید. همچنین لینک دانلود بررسی شد و مشکلی یافت نشد.

  7. سلام
    اون سیاهه سمت زاستی چیه
    توی نقشه هم دیده نمیشه 😐

  8. سلام دوست عزیز
    اون میکروفن هست که در نقشه با M1 نمایش داده شده.

  9. با سلام
    فرکانس کاری این مدار توی متن نوشته 15 تا 80 مگاهرتز داره ولی امواج fm از 88 تا 108 مگاهرتزه .
    حالا ما چطور میتونیم این امواج رو با رادیوی یه تلفن همراه دریافت کنیم . رادیوی تلفن همراه امواج رو فقط توی محدوده fm دریافت میکنه

  10. سلام دوست عزیز
    متاسفانه در آن قسمت اشتباه تایپی رخ داده است، هم اکنون اصلاح گردید، با تشکر از اطلاع شما.

  11. سلام ببخشید الان با ساختاین مدار میتونیم تو میکرفن صحبت کنیم و از رادیو بشنویم درسته؟ موج را دیورو باید همون بینfm ۱۰۸ و۸۸ مگا هرتز گزاشت ممنون میشم جواب بدید

  12. سلام دوست عزیز
    بله می توانید با صحبت کردن در میکروفون صدای خود را در رادیو بشنوید. همچنین برای یافتن ایستگاه رادیویی باید منبع تغذیه مدار را متصل کنید و سپس یک رادیو در چند سانتی متری مدار بر روی موج FM روشن کنید و واریابل رادیو را تا زمانیکه صدای صوت از رادیو می شنوید تغییر دهید.

  13. سلام ببخشید میشه از فیبر مدار چاپی استفاده نکرد و فقط پایه هارا باهم لحیم کرد؟

  14. سلام دوست عزیز
    مدارات مخابراتی مدارات حساسی هستند و معمولا بستن این مدارات بدون استفاده از برد مدارچاپی باعث افت کیفیت عملکرد مدار می شود.

  15. سلام چرا ولتاژ مدار رو نگفتید

 شرایط و قوانین ثبت دیدگاه

 فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.

 لطفاً بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.

 به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

 از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.