خانه / آموزش میکروکنترلرهای AVR / فرستنده ی مورس با برد 8 کیلومتر

فرستنده ی مورس با برد 8 کیلومتر

جـدول الـفبـای مورس

جدول الفبای مورس

فرستنده ی مورس با برد 8 کیلومتر

L1 شامل: 12 دور سیم 0/22 روی هسته ای به قطر 7 میلی متر (هسته ی مقوایی)

L2 شامل: 10 دور سیم 0/4 روی هسته ای به قطر 8 میلی متر که از دور سوم، سروسط گرفته شده است. (هسته ی مقوایی)

با قطع و وصل کلید، طبق جدول مورس، می توان اطلاعات را منتقل کرد.

فرستنده ی مورس با برد 8 کیلومتر

چگونگی ارسال حرف A توسط مورس

حرف A طبق جدول مورس به صورت (- .) می باشد، یعنی ابتدا نقطه و بعد فاصله و بعد خط می باشد.

مدار عملی گیرنده ی مورس که علایم دریافتی را بر روی کاغذ ثبت می کند

ابتدا قسمت اول مدار زیر را بسازید (شکل الف) سپس اولیه ترانسفورمر را به محل فیش گویی یک رادیوی FM وصل کنید. حال، اگر فرستنده ای علایم مورس را ارسال نماید، توسط مدار فوق علایم دریافتی از فیش رادیو تقویت شده و اگر دو نقطه ی A و B (شکل ب) وصل کنید، علایم فوق باعث تحریک شدن سولونویید 220 ولتی خواهد شد.چنان چه، در یک طرف سولونویید یک مداد را قرار دهید و در مقابل آن، یک ورقه ی کاغذ قرار گرفته باشد، در آن صورت، علایم بر روی کاغذ ثبت می شود. جهت حرکت کاغذ را بایستی با یک موتور 12 ولتی، همراه با قرقره هایی به سلیقه خودتان طوری به کار برید که بتوانید کاغذ را حول محوری بچرخاند.

مدار عملی گیرنده ی مورس که علایم دریافتی را بر روی کاغذ ثبت می کند.شکل الفشکل الف

مدار عملی گیرنده ی مورس که علایم دریافتی را بر روی کاغذ ثبت می کند.شکل ب

شکل ب

مدار مولد صوت جهت تمرین الفبای مورس

دو مدار زیر، هرکدام یک نوسان ساز صوتی می باشند که جهت تمرین علایم مورس به کار می روند که با قطع و وصل کلید، طبق جدول مورس، می توان حروف مختلف را تمرین نمود. به طور مثال، برای تمرین حرف A می توان کلید را یک ثانیه وصل نمود تا صدای سوت در 1 ثانیه پخش شود و سپس 2 ثانیه کلید را قطع نمود.

مدار مولد صوت جهت تمرین الفبای مورس-مدار 1

مدار مولد صوت جهت تمرین الفبای مورس-مدار 2

 موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

 نویسنده : زهرا ایزانلو

 تاریخ انتشار :

2 دیدگاه

  1. سلام
    نقشه فرستنده ایرادات اساسی داره میتونستید با یه نگاه متوجه بشید شاید هم عمدیه! بهرحال امیتر در pnp به مثبت متصل میشه، Af115 هم ترانزیستور ضعیفه وایرادات دیگه هم داره که اساسیه!

  2. سلام دوست عزیز
    هدف ما آموزش الکترونیک و ارائه مدارات مبتدی و حرفه ای برای افزایش سطح علمی تمامی دوستان و علاقه مندان رشته الکترونیک و برق می باشد. نه خدای نکرده سرکار گذاشتن و یا به اشتباه انداختن دوستان!
    متاسفانه همکارمون در هنگام رسم نقشه شماتیک ترانزیستور را به اشتباه در مدار گذاشته اند که اطلاع میدم بهشون تا این مورد را برطرف کنند.

انواع آنتن ها

آنتن نیم موج (هرتز) این آنتن از دو میله ی فلزی تشکیل شده است که …