خانه / الکترونیک / ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

در این بخش دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های مخابراتی آماده شده است. این فرستنده FM شامل دو طبقه است. اسیلاتور شامل یک ترانزیستور FET بوده و مدولاسیون توسط دیود واریکاپ انجام می گیرد. ترانزیستور قدرتمند MRF237 تنها به 100 الی 150 میلی وات جهت راه اندازی خود نیاز دارد. طرح این فرستنده در نوع خود بی نظیر است.

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

شماتیک پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات

لیست قطعات :

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

نکات :

1- ولتاژ تغذیه این فرستنده 8 الی حداکثر 15 ولت است و جریان نزدیک به 1 آمپر را مصرف می کند.

2- tr1 اصلی مدار bf245 می باشد. ولی نمونه ساخته شده از bf244 لستفاده شده و در طرح فیبر مدار چاپی ترتیب پایه های آن مد نظر قرار گرفته است. اگر bf 245 را یافتید حتما از آن در مدار استفاده کنید فقط به ترتیب پایه های آن دقت کنید که نحوه ی قرار گیری آن در فیبر متفاوت خواهد بود.

3- T2 و t3 را حتما به هیت سینک مناسب مجهر کنید و از خمیر سیلیکون به حد کافی استفاده کنید.

4- تمامی مقاومتهای مدار بدون استثنا می توانند از نوع 1/8 وات انتخاب شوند.

5- L1 و L2 شامل 6 دور سیم نمره 0.8MM بر روی هسته هوایی 6 میلی متر است که از دور سوم آن یک انشعاب گرفته می شود. برای اینکار وقتی مته داخل سیم پیچ است توسط تیغ لاک دور سوم را بتراشید. سپس آنرا قلع اندود کرده و یک پایه به آن لحیم کنید. فاصله ی حلقه های سیم پیچ حدود 1 میلی متر است. همچنینسیم پیچ های L3 تا L5 شامل چهار دور سیم نمره 0.8mm بر روی هسنه هوایی به قطر 6mm می باشد.

6- فرکانس کار فرستنده توسط P2 و C4 و همچنین فاصله حلقه های L1 تغییر می کند.

7- در ترانزیستور TR3 به جای MRF 237 در صورت ناچاری می توانید از SD 11 27 یا BFS 22A یا 2N3924 هم استفاده کنید.

8- طرح فیبر طوری است که با موکت بر هم می توان آنرا در فیبر ایجاد کرد و نیازی به روش سیلک یا پوزیتیو نمی باشد.

9- در مورد برد فرستنده که نیازی به مطرح کردن آن نیست بهتر است اندکی بحث کنیم. FM ( VHF ) به دلایل عملی خط ارتباطی دید مستقیم دارد ( LINE OF SIGHT ) انتشار دید مستقیم به مسیری نیاز دارد که هر دو آنتن بایستی همدیگر را ببینند و هیچ مانعی بین آنها وجود نداشته باشد. به غیر اینکه مقصد گیرنده خیلی نزدیک باشد نیاز دارید که آنتن را هر چه قدر ممکن باشد بالاتر نگه دارید. هر چه قدر ما آنتن را بالاتر ببریم فاصله افقی بیشتر و بیشتر می شود. با داشتن قدرت کافی سیگنال برای رسیدن به آنتن دیگر می توانیم ارتباط بدون مشکلی داشته باشیم.

تنیجه اینکه مهم ترین نکته برای پی بردن به اینکه چه بردی می توانید داشته باشید این است که آنتن فرستنده را در چه ارتفاعی نصب می کنید و دکل آن در چه ارتفاعی از سطح زمین است. پس:

– همواره بلند ترین دکلی را که می توانید داشته باشید را برپا سازید.

– سعی کنید دکل خود را بلند ترین ساختمان نصب کنید.

– همواره ساختمان بلند ترین نقطه زمین را انتخاب کنید.

با توجه بخ عمل و شرایطی که حتی در فصل های قبل هم بدان اشاره شده فرمول دقیق و حتی تقریبی برای محاسبه برد یک فرستنده وجود ندارد. اما به صورت تجربی می توان اینگونه بیان نمود که در شرایط بد هر 1 میلی وات یک متر برد داشته و در شرایط ایده آل هر 1 میلی ولت بردی برابر 5 متر خواهد داشت.

 حجم فایل : 236 کیلو بایت

 دسته اصلی : مدارات فرستنده رادیویی

 نویسنده : electronics98

 تاریخ انتشار :

15 دیدگاه

  1. من این پروژه رو خریدم اما هیچ اطلاعاتی از کویل های 3 تا 5 وجود نداره. اگه میشه این اطلاعات رو به من میل کنید. خیلی لازم دارم و فوریه.
    ممنون

  2. برای سیم پیچ های L3 تا L5 چهار دور سیم نمره 0.8mm بر روی هسنه هوایی به قطر 6mm

  3. عالی بود

  4. Salam agha agar bekhaym in madar ro amade shode va kamel bekharimhhazinash cheqadre lotfan email bezanin moheme

  5. سلام دوست عزیز
    کیت فرستنده fm با توان 5 وات به صورت آماده و مونتاژ شده در قسمت فروشگاه سایت موجود است ، برای مشاهده توضیحات بیشتر و خرید محصول بر روی لینک زیر کلیک نمائید.
    کیت آماده پروژه فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

  6. Electronics 98

  7. سلام میشه کیت پروژه ساخته شده وآماده به کار راخرید؟در انبار ګفتید که موجود نیست

  8. سلام دوست عزیز
    به زودی محصول جدید با قابلیت های بیشتر در فروشگاه عرضه می شود.

  9. آیا این بی سیم ها فروشی هستند؟واگر هستند در چه قیمتی میباشند؟

  10. سلام خدا قوت میخواستم نقشه رو عوض کنم در نرم افزار پروتئوس bf245 سه مدل داره 1. bf 245 a و b و c کدوم بزارم؟مرسی

  11. سلام،خسته نباشید واقعا در نوع خودش بی نظیره میشه در مورد گیرنده ش هم یه توضبویحاتی بدین لطفا!