خانه / الکترونیک / دانلود پروژه منبع تغذیه متقارن

دانلود پروژه منبع تغذیه متقارن

دانلود پروژه منبع تغذیه متقارن

در این بخش دانلود پروژه منبع تغذیه متقارن, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های حرفه ای الکترونیک و مدارات منبع تغذیه آماده شده است. این مدار یک ولتاژ خروجی متقارن از 4.9± تا 18 ولت را می دهد. اولین قسمت مدار در سمت چپ، با وجود دیودهای یکسو ساز و فیلترهای خازنی C1 و C4 مشخص به نظر می رسد. آی سی های رگولاتور ولتاژ IC1 و IC2 و دیودهای زنر D2 و D3 با هم عمل می کنند تا یک ولتاژ dc ثابت 21.8± ولت را تحویل دهند. خازن های c2 و C5 آی سی های رگولاتور را تثبیت می کنند.

هر دو آمپ امپ و ترانزیستورهای راه انداز با هم، به عنوان تقویت کننده های ولتاژ DC، می باشند. ورودی های غیر معکوس از طریق مقسم های ولتاژ R2 و R5 به مثبت 2.45 ولت و از طریق R7 و R10  به منفی 2.45 ولت وصل می شوند. از مقسم های ولتاژ P1/R1/R9 یک ولتاژ تنظیم شده متقارن به دست می آید که از ولتاژ ثابت 2.4± کم می شود. ولتاژ منفی توسط IC3 و ولتاژ مثبت از IC4 می باشد.

دانلود پروژه منبع تغذیه متقارن

خازن های C7 و C8 خازن های تثبیت کننده هستند. مقاومت های R6 و R11 مقاومت های متمایل کننده هستند تا در حالت بی باری، خروجی را باردار کنند. دقت تقارن ولتاژ به مقادیر مقاومت ها در سه مدار مقسم ولتاژ بستگی دارد. اگر در خروجی عدم تقارن وجود دارد، احتمالا به دلیل یکی از IC های رگولاتور است که تولرانس (درصد خطا) آن 10% می باشد. در این موارد اضافه کردن یک تریمر 5K به صورت سری با مقاومت R1 یا R9 پیشنهاد می شود. تریمر را تا وقتی که تقارن ایجاد شود، تنظیم کنید.

نقشه شماتیک مدار پروژه منبع تغذیه متقارن

این مدار می تواند یک جریان تا 100 میلی آمپر را در خروجی تحویل دهد. برای افزایش ظرفیت جریان مراحل زیر را دنبال کنید:

:: آی سی IC1 و آی سی IC2 را با آی سی های رگولاتور ولتاژ از نوع 1 آمپر جایگزین کنید.

:: آی سی IC1 و آی سی IC2 جدید را روی هیت سینک مجزار نصب کنید.

:: دیودهای D1 و D4  را با یک پل یکسوساز 1 آمپر جایگزین کنید.

:: از یک ترانسفورماتور سر وسط دار (18V-0-18V) برای تامین ولتاژ AC استفاده کنید.

:: خازن های C1 و C4 را با خازن های 4700uF/45V جایگزین کنید.

:: از یک فیوز یک آمپر Slow-Blow (کند سوز) استفاده کنید.

:: سر وسط ثانویه ترانسفورماتور را به خط زمین (GND) مدار متصل کنید.

:: پایه های AC پل یکسوساز را به دو سر خروجی ثانویه ترانسفورماتور وصل کنید.

:: پایه مثبت پل یکسوساز را به قطب مثبت خازن C1 وصل کنید.

:: پایه منفی پل یکسوساز را به قطب منفی خازن C4 وصل کنید.

مدار چاپی PCB پروژه منبع تغذیه متقارن

طول : 9.5 سانتی متر

عرض : 8.5 سانتی متر

 حجم فایل : 254 کیلوبایت

 دسته اصلی : مدارات منبع تغذیه