خانه / الکترونیک / ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

در این بخش دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های مخابراتی آماده شده است. این فرستنده FM شامل دو طبقه است. اسیلاتور شامل یک ترانزیستور FET بوده و مدولاسیون توسط دیود واریکاپ انجام می گیرد. ترانزیستور قدرتمند MRF237 تنها به 100 الی 150 میلی وات جهت راه اندازی خود نیاز دارد. طرح این فرستنده در نوع خود بی نظیر است.

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

شماتیک پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات

لیست قطعات :

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

نکات :

1- ولتاژ تغذیه این فرستنده 8 الی حداکثر 15 ولت است و جریان نزدیک به 1 آمپر را مصرف می کند.

2- tr1 اصلی مدار bf245 می باشد. ولی نمونه ساخته شده از bf244 لستفاده شده و در طرح فیبر مدار چاپی ترتیب پایه های آن مد نظر قرار گرفته است. اگر bf 245 را یافتید حتما از آن در مدار استفاده کنید فقط به ترتیب پایه های آن دقت کنید که نحوه ی قرار گیری آن در فیبر متفاوت خواهد بود.

3- T2 و t3 را حتما به هیت سینک مناسب مجهر کنید و از خمیر سیلیکون به حد کافی استفاده کنید.

4- تمامی مقاومتهای مدار بدون استثنا می توانند از نوع 1/8 وات انتخاب شوند.

5- L1 و L2 شامل 6 دور سیم نمره 0.8MM بر روی هسته هوایی 6 میلی متر است که از دور سوم آن یک انشعاب گرفته می شود. برای اینکار وقتی مته داخل سیم پیچ است توسط تیغ لاک دور سوم را بتراشید. سپس آنرا قلع اندود کرده و یک پایه به آن لحیم کنید. فاصله ی حلقه های سیم پیچ حدود 1 میلی متر است. همچنینسیم پیچ های L3 تا L5 شامل چهار دور سیم نمره 0.8mm بر روی هسنه هوایی به قطر 6mm می باشد.

6- فرکانس کار فرستنده توسط P2 و C4 و همچنین فاصله حلقه های L1 تغییر می کند.

7- در ترانزیستور TR3 به جای MRF 237 در صورت ناچاری می توانید از SD 11 27 یا BFS 22A یا 2N3924 هم استفاده کنید.

8- طرح فیبر طوری است که با موکت بر هم می توان آنرا در فیبر ایجاد کرد و نیازی به روش سیلک یا پوزیتیو نمی باشد.

9- در مورد برد فرستنده که نیازی به مطرح کردن آن نیست بهتر است اندکی بحث کنیم. FM ( VHF ) به دلایل عملی خط ارتباطی دید مستقیم دارد ( LINE OF SIGHT ) انتشار دید مستقیم به مسیری نیاز دارد که هر دو آنتن بایستی همدیگر را ببینند و هیچ مانعی بین آنها وجود نداشته باشد. به غیر اینکه مقصد گیرنده خیلی نزدیک باشد نیاز دارید که آنتن را هر چه قدر ممکن باشد بالاتر نگه دارید. هر چه قدر ما آنتن را بالاتر ببریم فاصله افقی بیشتر و بیشتر می شود. با داشتن قدرت کافی سیگنال برای رسیدن به آنتن دیگر می توانیم ارتباط بدون مشکلی داشته باشیم.

تنیجه اینکه مهم ترین نکته برای پی بردن به اینکه چه بردی می توانید داشته باشید این است که آنتن فرستنده را در چه ارتفاعی نصب می کنید و دکل آن در چه ارتفاعی از سطح زمین است. پس:

– همواره بلند ترین دکلی را که می توانید داشته باشید را برپا سازید.

– سعی کنید دکل خود را بلند ترین ساختمان نصب کنید.

– همواره ساختمان بلند ترین نقطه زمین را انتخاب کنید.

با توجه بخ عمل و شرایطی که حتی در فصل های قبل هم بدان اشاره شده فرمول دقیق و حتی تقریبی برای محاسبه برد یک فرستنده وجود ندارد. اما به صورت تجربی می توان اینگونه بیان نمود که در شرایط بد هر 1 میلی وات یک متر برد داشته و در شرایط ایده آل هر 1 میلی ولت بردی برابر 5 متر خواهد داشت.

 حجم فایل : 236 کیلو بایت

 دسته اصلی : مدارات فرستنده رادیویی

 نویسنده : فرهاد اکبری

 تاریخ انتشار :

43 دیدگاه

  1. من این پروژه رو خریدم اما هیچ اطلاعاتی از کویل های 3 تا 5 وجود نداره. اگه میشه این اطلاعات رو به من میل کنید. خیلی لازم دارم و فوریه.
    ممنون

  2. برای سیم پیچ های L3 تا L5 چهار دور سیم نمره 0.8mm بر روی هسنه هوایی به قطر 6mm

  3. عالی بود

  4. Salam agha agar bekhaym in madar ro amade shode va kamel bekharimhhazinash cheqadre lotfan email bezanin moheme

  5. سلام دوست عزیز
    کیت فرستنده fm با توان 5 وات به صورت آماده و مونتاژ شده در قسمت فروشگاه سایت موجود است ، برای مشاهده توضیحات بیشتر و خرید محصول بر روی لینک زیر کلیک نمائید.
    کیت آماده پروژه فرستنده اف ام FM با توان 5 وات و برد 5 تا 20 کیلومتر

  6. Electronics 98

  7. سلام میشه کیت پروژه ساخته شده وآماده به کار راخرید؟در انبار ګفتید که موجود نیست

  8. سلام دوست عزیز
    به زودی محصول جدید با قابلیت های بیشتر در فروشگاه عرضه می شود.

  9. آیا این بی سیم ها فروشی هستند؟واگر هستند در چه قیمتی میباشند؟

  10. سلام خدا قوت میخواستم نقشه رو عوض کنم در نرم افزار پروتئوس bf245 سه مدل داره 1. bf 245 a و b و c کدوم بزارم؟مرسی

  11. سلام،خسته نباشید واقعا در نوع خودش بی نظیره میشه در مورد گیرنده ش هم یه توضبویحاتی بدین لطفا!

  12. سلام
    من به بر اماده و منتاژ شده فرستنده اف ام نیاز دارم و توی فروشگاه رو هم هرچی گشتم وجود نداشت من چه جوری می تونم اونو تهیه کنم ممنون می شم از راهنمایی شما

  13. سلام دوست عزیز
    متاسفانه این کیت دیگر تولید و عرضه نمی گردد.

  14. سلام
    همین لطف مدیران سایت که با یه عضویت ساده،بدون منت تصویر شماتیک طرح و لیست قطعات رو میزنن تو سایت و به با گذشت چندین سال هم به نظرات پاسخ میدن قابل ستایشه
    🙂
    سوالی که داشتم :
    P1 & P2 چیه و عایا قطعات این مدار پیدا میشه راحت ؟

  15. سلام دوست عزیز
    این دیدگاه، نظر لطف و محبت شما بزرگوار است.
    منظور از P1 , P2 مقاومت متغیر (پتانسیومتر) از نوع خوابیده می باشد.
    برخی قطعات این کیت ممکن است به سختی در بازار یافت شود.

  16. سلام. خسته نباشید .
    اگر لطف کنید و مدار گیرنده fm هم بزارید خیلی ممنون میشم.

  17. با سلام و خسته نباشید. ایا میتونیم به جای دو انتن کشویی از یک انتن استفاده کنیم؟

  18. اگر امکانش هست PCB این مدار رو بزارید

  19. سلام دوست عزیز
    بله می توان از یک آنتن نیز استفاده کرد، اما برای دریافت نتیجه بهتر پیشنهاد می شود از دو عدد آنتن استفاده کنید.

  20. سلام ما قطعات این برد رو گیر اوردیم حالا یه سوال بسیار مهم خروجی این برد روی گوشی ها هم قابل دریافته؟ میخوام یه ایستگاه رادیویی راه اندازی کنیم که وصل کنیم به کامپیوتر و برنامه پخش کنه ممنونم از پاسخ گویی.

  21. سلام دوست عزیز
    بله قابل دریافته

  22. سلام این آقا مطلب شما رو برنامه کرده و داره میفروشه لطفاً شکایت کنید شما هم https://cafebazaar.ir/app/a.s.fmtransmitter5w/?l=fa

  23. سلام دوست عزیز
    ممنون از اطلاع شما
    این موضوع بررسی خواهد شد.

  24. سلام ببخشید من میتونم از این فرستنده و گیرنده در بجای واکی تاکی استفاده کنم و در محدوده مقرر قانون استفاده کنم ؟و ببخشید توضیح ندادین که برد این در داخل شهر و محیط سربسته و باز چقدره و با چه مدلاسیونی کار میکنه؟خواهش میکنم جواب بدید ممنون

  25. سلام دوست عزیز
    این مدار یک مدار فرستنده FM می باشد که شما می توانید صوت مورد نظر خود را بر روی باند FM ارسال نمائید و از سمت گیرنده توسط یک رادیو FM اقدام به دریافت صوت نمائید. برای استفاده به صورت واکی تاکی فکر نمیکنیم صرفه اقتصادی داشته باشد و حتی کار منطقی هم نیست چراکه محدوده FM یک محدوده عمومی بوده و قابل دریافت با هر رادیویی می باشد که این موضوع سبب می شود صدای ارسال فاقد امنیت باشد و هم اینکه این موضوع خلاف قوانین سازمان مقررات رادیویی کشور می باشد.
    به طور کلی در مخابرات برای فرکانس در شرایط بعد به ازای هر یک میلی وات یک متر و در شرایط خوب به ازای هر یک میلی وات پنج متر برد تخمین زده می شود.

  26. باسلام ضمن تشکر از سایت بسیار عالی و مفیدتون
    سوال داشتم آیا در این فرستنده و یا فرستنده های دیگری که ارائه کردین امکان داره به جای ورودی  منبع صوتی ( AUX IN) یک خط تلفن line وصل کنیم .
    با سپاس Ali.s

  27. فرهاد اکبری

    سلام دوست عزیز
    این موضوع نظر لطف و محبت شما بزرگوار است.
    خیر – این مدارات قابلیت اتصال مستقیم خط تلفن را ندارند.

  28. سلام ممنون از مدارتون. ولی این ترانزیستور ها که تو بازار پیدا نمیشن!!

  29. فرهاد اکبری

    سلام دوست عزیز
    معمولا قطعات مخابراتی مانند ترانزیستورها به سختی در بازار یافت می شوند.

  30. با سلام ضمن تشکر از شما سوالی داشتم
    میخواستم بدونم این مدار در صورت پیاده شدن تا حداکثر و حداقل چه فرکانسی رو پوشش میده ؟
    و اینکه برای رسیدن به فرکانس های بالا و بالا تر باید کدوم قطعه از مدار و تغییر بدم یا تقویتش کنم؟
    اگه میشه توضیح بدید و بازم به خاطر خدمات خوبی که میدین ممنونم
    موفق باشید

  31. سلام دوست عزیز
    این مدار در محدوده 88 الی 108 مگاهرتز کار می کند.
    برای افزایش رنج فرکانس باید در قسمت اسیلاتور مدار تغییراتی به وجود آید. که این تغییرات باید با آزمایشات مختلف صورت گیرد.

  32. از اینکه دوباره مزاحم میشم عذر میخوام ولی ناچارم که سوالاتی بپرسم که اگه جواب کاملی بدین ممنون میشم
    1_برای دیود خازنی میشه از نمونه هایی مثل v22A v39A v56A v68A استفاده کرد یا نه؟
    2_برای خازن های c10 c12 c14 c15 مقدار 65 pf نوشته شده که من نتونستم این مقدارش رو پیدا کنم اما رنگ های سیاه یا قهوه ایش بود این مقدار تو محدوده ی قابل تغییرشون دارن میتونم از این ها استفاده کنم?(تریمر سیاه 0_120pf و تریمر قهوه ای 0_70pf)
    3-در مدار دو کانکتور وجود داره (یکی برای انتن و یکی برای میکروفون ؟!فکر کنم)لطفا بگید چه کاکتور هایی هستن و یا از چه کانکتور هایی میشه استفاهده کرد
    4_و در اخر به خاطر خدمات خوبی که ارائه می دین صمیمانه از شما متشکرم

  33. سلام دوست عزیز
    1- لطفا از مقادیر قید شده از جدول استفاده کنید مقادیر ذکر شده قابل استفاده نیستند و ممکن است در صورت اسفاده جواب درست از مدار نگیرید.
    2- بله می توانید از تریمر 0 الی 70 پیکوفاراد استفاده کنید.
    3-برای صدا می توانید از جک های میکروفون مدل مونو استفاده کنید و برای آنتن می توانید از فیش های BNC استفاده کنید.
    4- این موضوع نظر لطف و محبت شما بزرگوار است.

  34. اینم تصویری از کانکتور هایی که گفته بودم نمیونم کدوم به کدومه لطفا مشخص کنید در صورت امکان روی عکس مشخص کید

  35. سلام دوست عزیز
    لطفا فایل تصویر را به همراه درخواست خود ایمیل کنید، به دلایل امنیتی هیچ فایلی که خارج از سایت آپلود شده باشد باز نمی شود.

  36. 1_اشکال نداره اگه از خازن یا مقاومت smd در مدار استفاده کنم؟
    اخ و اینکه سلام و از سایت خوبتون و ازخود خوبتون هم ممنونم

  37. سلام دوست عزیز
    خیر مشکلی نیست می توانید از قطعات smd نیز استفاده کنید.

  38. 1_نمیشه از جک استریو استفاوه کرد؟
    2_میشه از جک هدفن به جای جک میکروفون استفاده کرد؟
    3_بابت خدماتتون ممنون و تشکر و سپاس

  39. سلام دوست عزیز
    بله می توانید از جک هدفون نیز استفاده کنید.