خانه / الکترونیک / دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM تک ترانزیستوری

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM تک ترانزیستوری

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM تک ترانزیستوری

در این بخش دانلود پروژه ساخت میکروفون مخفی بی سیم اف ام FM, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های مخابراتی آماده شده است. فرستنده ای که مشاهده می کنید ساده ترین فرستنده ی دینا از نظر ظاهری و لی با کیفیت بالاست که قطعات کمتر از آن دیگر امکان ندارد. این فرستنده ی تک ترانزیستوری که شامل اسیلاتورو مدولاتور به صورت همزمان است ثبات فرکانس فوق العاده ای دارد.حساسیت بسیار بالای آن باعث شده تا بتوان به عنوان یک میکروفون مخفی از آن استفاده نمود.ولتاژ کار این مدار 3 الی 4.5 ولت است. جریان مصرفی در ولتاژ 3ولت برابر 3 میلی آمپر است. با نصب قطعات صورت چسبیده به هم و بدون استفاده از فیبر مدار چاپی و به کار گیری باتری های ساعت می توانید یک میکروفون مخفی به انداه یک بند انگشت بسازید. با توجه به اینکه جریان مصرفی یک led ساده 30 میلی آمپر و یا حتی بیشتر از آن می باشد باتری های مورد استفاده به مدت طولانی می توانند دوام بیاورند.

دانلود پروژه ساخت میکروفون مخفی بی سیم اف ام FM

سه نوع ترانزیستور می توانند مورد استفاده قرار بگیرند که در هر حالت مقادیر خازن و مقاومت فرق می کند. هر ترانزیستوری را که به کار بردید با استفاده از جدول زیر مقادیر مقاومت و خازنها و ترتیب پایه های آن را می توانید مشخص کنید.

دانلود پروژه ساخت میکروفون مخفی بی سیم اف ام FM

میکروفون از نوع خازنی دوسیمه است.

سیم پیچ L شامل 6 دور سیم مسی نمره 0.8mm (با نام تجاری 0.8 یا همان صفر هشتاد) است که بر روی هسته هوایی به قطر 5mm به طور مرتب در کنار هم پیچیده می شود و فاصله ی بین حلقه های آن حدود نیم میلی متر است. در مورد این سیم پیچ L به به کار بردن یک مته به شماره 5 به آسانی می توانید سیم لاکی را دور آن بپیچید در آخر لاک هر دو سر انتهایی آنرا با تیغ یا وسیله دیگری بتراشید تا سیم مسی لخت شود. آنرا با هویه قلع اندود کرده و در مدار قرار داده و لحیم کاری کنید.

آنتن مورد نیاز یک تکه سیم 20 سانتیمتری است. اگر بیشتر از این طول را به کار برید هر چند برد بیشتر خواهد شد ولی باعث لغزش فرکانس و ناپایداری آن می شود.

هر چند به نظر می رسد که با تغییر دادن C2 و C3 فرکانس کار تغییر می کند و لی دستکاری آنها اصلا به درد نمی خورد و مقادیر آنها در جدول فوق یک مقدار بهینه شده هستند. برد فرستنده با توجه به ساختار و جریان مصرفی آن بد نیست و برای فاصله بین چندین اتاق مناسب می باشد.

 حجم فایل : 156 کیلو بایت

 دسته اصلی : مدارات فرستنده رادیویی

 نویسنده : electronics98

 تاریخ انتشار :

33 دیدگاه

  1. سلام این مدار تا چند متر با گیرنده می تونه فاصله داشته باشه

  2. سلام دوست عزیز
    با استفاده از این مدار میتونید صوت را تا فاصله حداکثر 20 الی 30 متر ارسال کنید.

  3. سلام این پروژه رایگان مگه نیست

  4. سلام می خواستم بپرسم که میشه از کیت مدار استفاده نکرد وقطعات رو به هم وصل کرد تا حجمش کمتر بشه ممنون 

  5. سلام دوست عزیز
    بله میشه و این موضوع میتونه روی حجم مدار خیلی تاثیر بزاره و اندازه آنرا به شدت کاهش بده.

  6. سلام .خسته نباشید.وتشکر فراوان بخاطر اطلاعات خوب سایتتون…چرا لینک دانلود پروژه ی میکروفن بیسیم رو یادتون رفته مثل اینکه.خواهشن برام ایمیل کنین.خیلی ممنون میشم

  7. مقاومت R1باید چند باشه؟
    اگه بگید ممنون میشم

  8. سلام دوست عزیز
    در صورتی که از ترانزیستور bf606 و یا ترانزیستور 2n3906 استفاده کرده اید مقاومت 10 کیلو اهم و اگر از ترانزیستور bf324 استفاده کرده اید مقاومت 8.2 کیلو اهم استفاده کنید.

  9. ممنون از سایت عالیتون و ممنون ازelectronics98

  10. با تشکر از لطف و محبت شما دوست عزیز

  11. سلام خسته نباشید ،با کدوم ترانزیستور حساسیت و برد بهتری خواهیم داشت؟

  12. سلام دوست عزیز
    با استفاده از ترانزیستورهای سری BF برد بهتری دارید.

  13. بنده مدار رو ساختم واقعا خوب بود ، اندازه همین عکس بالا ،با یه باتری ساعت که قطبنشو فنر گذاشتم قطع و وصل نشه انتنش رو هم اوردم بیرون و مدار رو چسب پیچی کردم ، خیلی عالی شده خسته نباشید ، با تشکر از وبسایت عالیتون

  14. سلام دوست عزیز
    بسیار خوشحالیم که مدار موجود در سایت موجب رضایت و خشنودی شما دوست گرانقدر بوده.

  15. با سلام و تشکر چقدر خوب میشد اگه اولا برد بیشتر میشد و دوما میشد مدارو از راه دور قطع و وصل کرد در جایی کیتی دیدم که باز از طریق امواج رادیو میتونست برق مدار را قطع و وصل کنه با ترکیب این قطع کننده واقعا عالی میشد میشد از این میکروفکن مدت خیلی بیشتری و هر زمان که بخوایم استفاده کنیم چون ممکنه گاهی اوقات و در شرایطی خاص دیگه به فرستنده دسترس ینداشته باشیم

  16. میشه لطف کنین فایل روبفرستیدلطفا

  17. سلام .
    یه سوال داشتم
    گیرنده باید روی چه فرکانسی تنظیم شه؟
    فرکانسش مشخصه ؟ یا باید بگردیم فرکانسی که فرستنده ارسال میکنه رو پیدا کنیم؟

  18. سلام دوست عزیز
    فرکانس کاری نهایی مدار بستگی به نوع انتخاب ترانزیستور و طول و مشخصات آنتن اتصالی به مدار، دارد. بهترین راه برای یافتن فرکانس همان جستجوی ایستگاهای رادیویی با یک رادیو است.

  19. سلام
    ببخشید ظرفیت خازن c1 چقدر باید باشه ؟
    راستی من یه ترانزیستور 13001 دارم آیا از اون هم میتونم استفاه کنم؟
    ممنون میشم جواب بدید

  20. سلام دوست عزیز
    ظرفیت خازن c1 برابر با 1.5 نانو فاراد می باشد.
    خیر نمی توان.

  21. باسلام و خسته نباشید میشه بجای اینکه از سیم لاکی 0.8 سیم 0.5 استفاده کرد؟

  22. سلام دوست عزیز
    بله میشه ولی این تغییر میتونه تغییراتی در فرکانس خروجی ایجاد کنه.

  23. سلام نقشه ی مدار ندارد فرستنده fmساده

  24. سلام . من میخوام یه فرستنده ی موج بسازم و هیچی از الکترونیک نمیدونم فقط اسم وسایل رو میدونم و از نقشه هیچی نمیفهمم . میشه بگبن وسایل مورد نیازش دقیقا چیه ؟؟؟

  25. ایا می توان به جای خازن ۱.۵ n از خازن ۱ n استفاده کرد؟

  26. سلام دوست عزیز
    بله میشه مشکلی نیست

  27. من در ست کردم کار نکرد ممکنه مشکل از کجاباشه؟
    مدار کاملا درسته

  28. سلام فرکانس این مدار چند هست؟ میشه از ترانزیستور های c945یا2n2222 استفاده کرد؟

  29. سلام دوست عزیز
    فرکانس این فرستنده بین 88 الی 108 مگاهرتز می باشد.
    جهت استفاده از ترانزیستور مشابه باید دیتاشیت ترانزیستورها مطالعه شود و با ترانزیستور اصلی مقایسه کنید.

  30. سایت بسیار خوبی دارید ممنونم

  31. سلام.
    تشکر از سایت خوبتون.
    این فرستنده رو تکمیل کردم ولی کار نمیکنه میشه یه راهنمای بکنید.
    آیا به جای میکرفون میشه یه جک نصب کنیم و فیش به اون نصب کنیم؟
    اگه نقشه مدار دیگه ای دارین لطفا راهنایی کنید؟
    باز هم تشکر.

  32. سلام دوست عزیز
    خیلی ممنون، نظر لطف شماست.
    این مدار کاملا عملی می باشد،لطفا اتصالات خود را به دقت چک کنید،مخصوصا بررسی نمائید که اتصالات پایه های ترانزیستور به درستی انجام شده باشد.
    بله به جای میکروفون می توانید از طریق یک جک هدفون مدار را به صورت مستقیم به منبع صوتی متصل کنید.
    برای مشاهده نقشه های بیشتر لطفا لینک را ملاحضه فرمائید:
    مدارات فرستنده رادیویی