خانه / الکترونیک / ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

در این بخش دانلود پروژه ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های حرفه ای الکترونیک و مدارات منبع تغذیه آماده شده است. در بیشتر کاربردها استفاده از یک IC رگولاتور 7805 بسیار آسان است. هر چند که جریان خروجی آن چیزی در حدود 1 آمپر است. این جریان خروجی پایین در برخی کاربردها کافی نیست. برای غلبه بر این محدودیت جریان می تواند با اضافه کردن یک طبقه قدرت مثل ترانزیستور T1 که در مدار نشان داده شده است تقویت شود.

در سطوح جریان پایین تر آی سی رگولاتور 7805 در وضعیت معمولی خود رفتار می کند. وقتی جریان بالاتر از 15MA می شود. افت ولتاژ روی R5 به اندازه ی کافی زیاد می شود تا ترانزیستور T1 را تریگر فعال کند. به عبارت دیگر ترانزیستور T3 در حالت اتصال کوتاه از ترانزیستور T1 حفاظت می کند. در جریان بالای 3 آمپر افت ولتاژی روی R1 آنقدر زیاد است که ترانزیستور T1 هدایت کرده (روشن می شود) و این ولتاژ بیس – امیتر T1 را محدود می کند و جریان خروجی دیگر نمی تواند زیاد شود. ترانزیستور T3 به طور موازی به ترانزیستور T2 وصل می شود. وقتی که حفاظت در برابر جریان اضافی پس زده می شود LED1 روشن می شود.

ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

مقاومت R4 به عنوان محدود کننده جریان برای IC1 رگولاتور ولتاژ 7805 عمل می کند. بدون R4 آی سی رگولاتور ولتاژ 7805 در حالت اتصال کوتاه به طور شدیدی تحت بار زیاد قرار می گیرد.

نکته : سطوح جریان بالاتر فقط وقتی که ولتاژ ورودی بالاتر از 10 ولت است می توانند جاری شود، در حالیکه یک رگولاتور ولتاژ 7805 فقط با سطح ولتاژ ورودی 8/5 ولت می تواند کار کند به علاوه این مدار در برابر اتصال کوتاه به مدت طولانی حفاظت نمی شود. در ساختن این مدار خیلی مهم است که ترانزیستور های T1 و T2 روی هیت سینک (گرماگیر) مناسبی قرار گیرند. یک مقاومت گرمایی تقریبا 3K/W پیشنهاد می شود. ای سی رگولاتور ولتاژ 7805 خیلی نیاز به هیت سینگ ندارد. هر چند که قرار دادن آن روی هیت سینک بسیار خوب است. مطمئنا از آن در دمای بالا محافظت می کند و آی سی رگولاتور ولتاژ 7805 صدمه نمی بیند.

نقشه شماتیک ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

نقشه مدار چاپی ساخت منبع تغذیه 5 ولت 3 آمپر با آی سی رگولاتور ولتاژ 7805

طول : 8.5 سانتی متر

عرض: 5.5 سانتی متر

 حجم فایل : 174 کیلوبایت

 دسته اصلی : مدارات منبع تغذیه