لامپ اضطراری

ساخت لامپ اضطراری

این مدار منبع تغذیه به طور اتوماتیک در زمانی که کاهش ولتاژ داریم (Brownout) یک لامپ را روشن می کند. منبع ولتاژ آن یک باطری نیکل کادمیوم است که در زمان عادی بودن ولتاژ خط، شارژ می شود. شکل زیر سادگی مدار را نشان می دهد.

نقشه شماتیک ساخت لامپ اضطراری

شرح عملکرد مدار

ولتاژ ترانس کاهنده با دیود D1 یکسو شده و از طریق C2 فیلتر می شود. باطری نیکل کادمیوم تقریبا با 100MA و از طریق دیود D2 و مقاومت R1 شارژ می گردد. باطری نیکل کادمیوم باید حداقل دارای ظرفیت 2 آمپر ساعت باشد. در حالت عادی، ولتاژ بیس ترانزیستور T1 نسبت به امیتر آن، به دلیل افت ولتاژ روی D2، مثبت می باشد. ترانزیستورT1 در این حالت هدایت نمی کند (روشن نمی شود) و لامپ ها خاموش باقی می مانند.

وقتی ولتاژ برق شهر افت افت می کند، شارژ متوقف می شود. در این حالت یک جریان از R2 به بیس ترانزیستور T1 می رسد که آن را تحریک کرده و هر دو لامپ روشن می شود. وقت که تغذیه اصلی برگشته و وصل می شود جریان شارژ دوباره در D2 جاری شده و ترانزیستور، لامپ ها را خاموش می کند.

کلید S1″ TEST”: برای کنترل کردن عملکرد مدار استفاده می شود. اگر سیم پیچ ثانویه ترانس یک ولتاژ بالاتر بدهد، R1 را با یک مقاومت با مقدار بالاتر عوض کنید تا حداکثر جریان شارژ از حد مجازی که برای باطری نیکل کادمیوم در نظر گرفته شده، بیشتر نشود.

 اطلاعات پروژه

 رمز فایل : www.electronics98.com (این مطلب فاقد فایل جهت دانلود است)

 نویسنده : فرهاد اکبری

 تاریخ انتشار : 30 آوریل 2016

 شرایط و قوانین ثبت دیدگاه

 فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.

 لطفاً بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.

 به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

 از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.