خانه / الکترونیک / فیوز الکترونیکی

فیوز الکترونیکی

فیوز الکترونیکی

فیوز الکترونیکی

مطمئنا شما می داند که فیوز چیست و چگونه عمل می کند. این مدار، یک فیوز الکترونیکی است. فیوز الکترونیکی (مانند فیوز عادی) زمانی که جریان از یک سطح معینی بالاتر می رود جریان را خاموش و یک LED را روشن می کند.

مزیت: این فیوز در مقایسه با فیوز معمولی این است که این فیوز می تواند ری ست (راه اندازی دوباره) و دوباره استفاده شود.

نحوه عملکرد مدار بدین صورت است: جریان بار در ابتدا از طریق R1 جاری می شود. زمانی که افت ولتاژ R1 به0/5 ولت می رسد، ترانزیستور T1 را وصل و T2 را خاموش و بنابراین جریان خروجی مدار را قطع می کند. فیوز الکترونیکی در این هنگام قطع می شود و با فشار دادن کلید S1 می تواند دوباره مورد استفاده قرار گیرد و شما قبل از تنظیم دوباره آن، وقت کافی دارید تا اینکه ببینید وسیله ای که به فیوز وصل شده است چه اشکالی پیدا کرده است.

مقدار R1 در این مدار به گونه ای انتخاب می گردد که وقتی جریان تقریبا به 500MA رسید، مدار قطع شود. این مدار به دلیل محدودیت های ترانزیستورهای استفاده شده نمی تواند جریان بیشتر از 500MA را بدهد.

اگر می خواهید حد مجاز جریان را عوض کنید مقدار R1 را با استفاده از فرمول زیر تغییر دهید:

 (R1= 0.4(I

 موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

 نویسنده : آرزو رضوانی

 تاریخ انتشار :

4 دیدگاه

  1. سلام آقاخسته نباسیدشرمنده چطوری میشه ازسایت شمادانلودکرد من دریافت لینک دانلود ومیزنم چیزی باز نمی کنهباتشکر

  2. سلام دوست عزیز
    این مدار لینک دانلود ندارد، چراکه مدار آن به صورت تصویر در پست آمده و برای دانلود آن تنها کافی است تصویر را ذخیره کنید.

  3. سلام
    مدار خوبیه ممنون،ولی میدونید که فیوز بیشتر جاهایی کاربرد داره که جریان بالاتر از 0.5 آمپر میخوایم.مثلا در ورودی یک اینورتر فکر کنم فیوز الکترونیکی گزینه ی خیلی بهتریه باین دلیل که اگر در خروجی اینورتر اتصال کوتاه بشه فیوز معمولی که در مسیر ورودی قرار گرفته ،کمی با تاخیر قطع میکنه و تو همین زمان کوتاه امکان داره ماسفت های سوییچینگ (در پوش پول) بسوزن.

  4. سلام دوست عزیز
    شما می توانید با انتخاب ترانزیستورها قوی تر و مقاومت ها وات بالاتر جریان کاری این فیوز را افزایش دهید، این مدار صرفا یک مدار ساده جهت آشنایی شما دوستان عزیز با مدارات فیوز الکتریکی می باشد که به راحتی با تقویت ترانزیستورها می توانید در مدارات جریان بالاتر نیز استفاده کنید.