خانه / الکترونیک / ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر

ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر

در این بخش دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر, توسط تیم الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های مخابراتی آماده شده است. این فرستنده شامل 3 طبقه RF است. امواج کاریر پس از تولید و مدوله شدن توسط خازن C12 وارد طبقه اول می شود. این طبقه که نوعی بافر می باشد شامل ترانزیستورهای T2 و T3 است که دارای چهار پایه بوده و پایه چهارم به بدنه متصل است و زمین می شود تا حداقل نویز در آنها روی دهد. سیگنال تقویت شده توسط خازن C15 وارد طبقه دوم می شود که یک آمپلی فایر کلاس A است و در نهایت به طبقه بعدی که یک آمپلی فایر کلاس C است می رود.

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر

شماتیک پروژه فرستنده اف ام FM با توان 1 وات

تذکرات

1- طراحی فیبر مدار چاپی طوری است که هر طبقه RF به صورت مجزا از هر طبقه دیگر است و بوسیله ورقه های فلزی از هم شیلد و جدا می شوند و لذا وقوع هر گونه تداخل و ناهماهنگی در آن از بین رفته است. طرح فیبر طوری است که چندان نیازی به وجود آنها نیست. ولی با بکار گیری آنها عملکرد مدار مطلوب تر می شود. در شماتیک این نقاط توسط خط چین مشخص شده اند. اگربخواهید فیبر دیگری به دلخواه خود برای آن طراحی کنید به این مطالب توجه کامل نمایید تا دچار مشکل نگردید. همچنین تئوری شیلد نمودن سیم پیچ ها را هم که در مدار قبل مطرح شد فراموش نکنید.

2- نصب قطعات به صورت سطحی است. پایه های قطعات را تا حد امکان کوتاه کرده و در فیبر لحیم کنید.

3- همه مقاومت ها از نوع 1/8 وات بوده وتنها مقاومت R15 است که ¼ یا حتی ½ می باشد.

4- اولا ترانزیستورهای T4 و T5 بایستی حتما دارای پسوند A باشند مگر اینکه از نوع نظامی باشند که البته قیمت آنها چندین برابر قیمت ترانزیستورهای معمولی است. اگر دارای چنین پسوندی نباشند به شدت داغ کرده و از عمر آنها کاسته می شود. دوم اینکه بایستی به هیت سینک مناسبی نصب شوند تا حرارت ایجاد شده دفع شود. هیچ گاه بدون هیت سینک مدار را به کار نیاندازید. ضمنا از خمیر سیلیکون هم استفاده کنید تا تماس ما بین بدنه تزانزیستور و هیت سینک کامل شود.

5- اگر ترانزیستور 2N4427A را نیافتید نمی توانید از معادل آن یعنی 2N3866A استفاده کنید.

6- ترانزیستورهای T3 و T2 را مطابق شکل فیبر در مکانهایشان قرار دهید. پایه چهارم به قسمت مسی فیبر که همان زمین است وصل شود.

7- می دانید که جهت پیچیدن سیم پیچ ها بر روی قطر مورد نظر از مته به همان شماره استفاده خواهید کرد. فاصله حلقه های L1 , 3 الی 5 میلیمتر از یکدیگر است فاصله حلقه های ما بقی سیم پیچ ها حدود نیم میلی متر از یکدیگر است. RFC نوع VK200 یک استوانه فریت به طول 1 سانتیمتر و قطر 5 میلیمتر است که دارای 6 سوراخ در امتداد بدنه اش بوده و سه دور سیم پیچی در آن سوراخ ها وجود دارد.

8- هرگز فرستنده را بدون آنتن یا بار مصنوعی راه اندازی نکنید که سوختن T5 حتمی خواهد بود.

طریقه تنظیم:

یک آمپرمتر را در سر راه تغذیه فرستنده قرار دهید. وات متر را به خروجی و منبع صوتی را AUX IN وصل کنید. پس از تعیین فرکانس کار دلخواهتان اول به سراغ C16 بروید. آن را آنقدر تغییر دهید که عدد وات متر و یا آمپرمتر بیشتر شوند. بعد همین کار را به ترتیب با C21 , C22 , C27 , C28 انجام دهید. ممکن است در آخر بعضی ها را دوباره تنظیم کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود. توجه کنید که جهت تنظیم تریمرها حتما از یک پیچ گوشتی کوچک دسته پلاستیکی استفاده کنید. با استفاده از آنتن و شرایط خوب بردی تا حدود 5 کیلومتر را می توانید از این فرستنده اخذ کنید.

لیست قطعات :

دانلود پروژه ساخت فرستنده اف ام FM با توان 1 وات و برد 1 تا 5 کیلومتر

 حجم فایل : 304 کیلو بایت

 دسته اصلی : مدارات فرستنده رادیویی