خانه / پروژه های میکروکنترلر / طراحی ماژول فاصله یاب اولتراسونیک با MAX232 و AVR

طراحی ماژول فاصله یاب اولتراسونیک با MAX232 و AVR

دانلود پروژه طراحی ماژول فاصله یاب اولتراسونیک با تراشه MAX232 و میکروکنترلر AVR

در این بخش دانلود پروژه طراحی ماژول فاصله یاب اولتراسونیک با تراشه MAX232 و میکروکنترلر AVR, توسط تیم الکترونیک وبرنامه نویسی الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های میکروکنترلر AVR آماده شده است. در این پروژه با استفاده از مدارات فرستنده و گیرنده معرفی شده و میکروکنترلر ATtiny2313, یک فاصله یاب اولتراسونیک کامل می سازیم. میکروکنترلر AVR باید موج اولتراسونیک را برای مدت معینی از طریق فرستنده ارسال کند و بازتاب موج ارسالی را پس از چند لحظه از طریق گیرنده دریافت نماید و با اندازه گیری زمان رفت و برگشت, فاصله را مشخص کند و روی ال سی دی LCD نشان دهد. در صورتی که مانعی وجود نداشته یا خیلی دور باشد, موج بازگشتی وجود نخواهد داشت و پیغام (Over Range) به معنای وجود نداشتن مانع روی, روی ال سی دی LCD ظاهر می شود. نقشه شماتیک کامل مدار پروژه در ادامه نشان داده شده است. در مدار فرستنده بر خلاف معمول, از تراشه MAX232 استفاده شده است. همان طور که می دانید, این تراشه به منظور تغییر سطوح منطقی برای برقراری ارتباط سریال استفاده شده است. همانطور که می دانید, این تراشه به منظور تغییر سطوح منطقی برای برقراری ارتباط سریال بین دو استاندارد TTL و RS232 ساخته شده و در این پروژه برای بالا بردن قدرت فرستنده به کار رفته است. توسط تراشه MAX232 می توان فرستنده اولتراسونیک را با ولتاژ Peak To Peak حدود 20V تحریک کرد.

دانلود پروژه طراحی ماژول فاصله یاب اولتراسونیک با تراشه MAX232 و میکروکنترلر AVR

در داخل تراشه max232, مداری برای تبدیل ولتاژ 5v به مثبت و منفی 10v وجود دارد که اصطلاخا Charge Pump نامیده می شود. از آنجا که ممکن است این مدار به دلیل ایجاد نویز, در عملکرد مدار گیرنده تاثیر منفی بگذارد, بهتر است تراشه max232 را پس از پایان ارسال امواج اولتراسونیک به طور کامل خاموش کنیم. برای انجام این کار همان طور که در نقشه شماتیک پروژه مشاهده می کنید از ترانزیستور BC327 استفاده شده است. به این ترتیب با صفر و یک شدن پایه PD3 یا همان TRIGER, تراشه MAX232 به ترتیب روشن و خاموش می شود.

توجه : زمان راه اندازی (Startup Time) برای تراشه MAX232 حدود 10ms میلی ثانیه است, بنابراین باید اول پس از صفر کردن پایه PD3, ده میلی ثانیه دست نگه داریم و پس از آن فرستنده اولتراسونیک را از طریق این تراشه راه اندازی کنیم.

پس از راه اندازی مدار, فرآیند فاصله یابی به طور مداوم و با فاصله زمانی مشخص صورت می گیرد. توسط دیپ سوئیچ (Dip Switch) نشان داده شده در شکل, می توان این فاصله زمانی را در 4 مقدار مختلف بین 200 تا 2000ms تنظیم کرد.

 موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

    به دلیل مشکلات فنی موجود در پروژه، این پروژه دیگر ارائه نخواهد شد، می توانید از دیگر پروژه های موجود در زمینه اندازه گیری فاصله استفاده نمائید.

    پروژه های ساخت فاصله سنج

 محیط برنامه نویسی : Code Vision | BASCOM-AVR

 برنامه نویسی شده به زبان : C | BASIC

 دسته اصلی : پروژه های میکروکنترلر AVR

 نویسنده : فرهاد اکبری

کنترل سرعت موتور DC توسط LCD گرافیکی و تاچ اسکرین

کنترل سرعت موتور DC توسط LCD گرافیکی و تاچ اسکرین

کنترل سرعت موتور DC توسط LCD گرافیکی و تاچ اسکرین در این بخش تیم الکترونیک …