خانه / پروژه های میکروکنترلر / ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR

ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR

در این بخش دانلود پروژه ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با استفاده از میکروکنترلر AVR, توسط تیم الکترونیک و برنامه نویسی الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های میکروکنترلر AVR آماده شده است. در ارتباط از راه دور, در زمینه فرستنده و گیرنده های مادون قرمز IR, مانند کنترل های تلویزیون و سیستم های صوتی و تصویری و یا درب بازکن های کنترل از راه دور, همگی برای تبادل اطلاعات ارتباط میان خود و دستگاه کنترل شونده از کدهایی استفاده می کنند که مخصوص آن دستگاه و شرکت سازنده آن است. RC5 یکی از امکانات فراهم شده در میکروکنترلرهای AVR می باشد که در زمینه ریموت کنترل ها و یا تبادل اطلاعات از طریق مادون قرمز کاربرد فراوانی دارد.

بعد قبل
ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR
ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR
ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR
ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR
ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR

ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR
بعد قبل

حسگر مادون قرمز

اصول این حسگر ها بر اساس ارسال و دریافت نور مادون قرمز است. یک فرستنده مادون قرمز، امواج مادون قرمز را به سطح می تاباند و امواج بازگشتی توسط گیرنده مادون قرمز دریافت می شوند. از آنجا که سطح سفید، بیشترین بازتاب و سطح سیاه، کمترین بازتاب را دارد، شدت نور دریافت شده توسط گیرنده متفاوت خواهد بود. خروجی این حسگر، اگر مقابل سطح سفید قرار گیرد، حدود 5 ولت و در صورتیکه مقابل یک سطح تیره قرار گیرد، حدود صفر ولت است. حسگر مادون قرمز از دو عدد LED سیاه و سفید تشکیل شده است، LED سفید فرستنده و LED سیاه گیرنده می باشد. کنترل تلویزیون یکی از کاربردهای روزمره این حسگرهاست که همه با آن آشنایی دارند. عملکرد این نوع حسگرها، شبیه به یک مقاومت است، در صورتیکه نور بیشتری توسط گیرنده مادون قرمز دریافت شود، مقاومت آن کاهش پیدا می کند و بلعکس اگر مقدار کمتری نور توسط گیرنده مادون قرمز دریافت شود مقاومت آن افزایش پیدا می کند.

در طراحی این پروژه برای بخش فرستنده جهت ارسال داده ها از یک LED فرستنده مادون قرمز 3 میلی متری استفاده شده است، که دارای قدرت تابندگی بسیار بالایی است. همچنین در قسمت گیرنده مدار جهت دریافت داده ها از تراشه های گیرنده مادون قرمز با مدار فیلتر و تقویت کننده داخلی استفاده شده است که به دلیل داشتن مدار فیلتر و تقویت کننده داخلی دارای حساسیت و دقت بسیار عالی هستند.

شرح عملکرد پروژه:

در این پروژه می خواهیم 4 رله یا چهار وسیله برقی را از راه دور توسط کیت فرستنده بر پایه ارتباط مادون قرمز IR کنترل نمائیم. به این ترتیب که با فشردن هر کلید در کیت فرستنده، رله مربوطه در کیت گیرنده روشن و یا خاموش شود. در زیر یک ویدئو از نحوه عملکرد پروژه ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR ضبط شده است, که می توانید برای درک بیشتر از نحوه عملکرد پروژه به صورت آنلاین مشاهده و یا از انتهای همین پست دانلود نمائید.

توجه : در برنامه این پروژه مقدار کریستال بر روی 4 مگاهرتز داخلی تنظیم شده است به همین دلیل شما باید وضعیت فیوزبیت هر دو میکروکنترلر را در هنگام پروگرام کردن به شکل زیر تنظیم کنید. لازم به ذکر است در میکروکنترلرهای ATTINY2313 فیوزبیتی به نام CKDIV8 وجود دارد که حتما باید آنرا غیر فعال کنید برای این منظور باید این فیوزبیت برابر با یک (CKDIV8=1) تنظیم کنید. (توجه داشته باشید این موضوع در ویدیو زیر گفته نشده و برای عملکرد صحیح پروژه حتما باید اعمال شود)

CKSEL0=1 : CKSEL1=1 : CKSEL2=0 : CKSEL3=0 : CKDIV8=1

دانلود ویدئو با لینک مستقیم از سرورهای پرقدرت الکترونیک 98
 موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

نام فایل دانلودی : ساخت ریموت کنترل ساده مادون قرمز با میکروکنترلر AVR

قیمت فایل دانلودی : 400,000ریال - ریال

محتویات فایل دانلودی : فیلم آموزش راه اندازی و نحوه پروگرام کردن میکروکنترلر/ فایل برنامه نوشته شده در محیط BASCOM-AVR به زبان بیسیک BASIC / فایل مدار چاپی (PCB) پروژه در قالب PDF و طرح اصلی طراحی شده در نرم افزار Proteus / نرم افزار های مورد نیاز

حجم فایل دانلودی : حجم فایل پروژه = 3.7 مگابایت / حجم فایل ویدئو = 105 مگابایت

پسورد فایل دانلودی : www.electronics98.com

نحوه دریافت فایل : بلافاصله بعد از پرداخت می توانید این فایل را از سرورهای پرقدرت سایت الکترونیک 98 با لینک مستقیم دانلود نمائید, همچنین در پایان عملیات خرید, لینک های دانلود و رسید خرید به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

400,000ریال – خرید

8 دیدگاه

  1. با سلام کمک میخواست استادمون گفته با کنترل و میکرو کنترلر با فرمان کنترل 1تا 32 ال ای دی روشن شوندراهنمایی لطفا.

  2. سلام دوست عزیز
    کار زیاد سختی نیست کافی شما یک گیرنده مادون قرمز طبق توضیحات همین پروژه طراحی کنید و به جای ساخت فرستنده از یک کنترل تلویزیون استفاده کنید، فقط سختی کارش اینکه شما باید یه خورده زمان بزارید تا کدهای دریافتی از کنترل تلویزیون را دیکود کنید.

  3. سلام قیمت این پروژه چقر هستش؟

  4. سلام
    اقا این برنامه گیرنده مادون قرمز با پروتکل rc5 هست
    $regfile = “m8def.dat”
    $crystal = 8000000
    Config Portc.0 = Output
    Config Portc.1 = Output
    Config Portc.2 = Output
    Config Portc.3 = Output
    Config Rc5 = Pinb.1
    Dim Address As Byte , Command As Byte , A As Bit , B As Bit , C As Bit , D As Bit
    Enable Interrupts
    Getrc5(address , Command)
    Do
    If Address = 0 Then
    Portc.0 = Command.0
    Portc.1 = Command.1
    Portc.2 = Command.2
    Portc.3 = Command.3
    End If
    Loop
    End
    دلیل فعال کردن وقفه سراسری تو خط 9 برنامه چیه؟ اگه خط 9 رو حذف کنیم چه اتفاقی برای مدار گیرنده میفته؟ لطفا در مورد این وقفه و این که چطوری مدار از این وقفه خارج میشه توضیح بدین در ضمن مدار گیرنده با این برنامه کاملا درست کار میکنه. ممنون از سایت خوبتون

  5. با عرض سلام
    من این ریموتو رو برد بستم جواب نداد ولی سنسور فرستندم سیگنال میداد چون یکم نور نشون میداد حالا نمیدونم عیب از کجاست. میتونه از برنامه باشه چون تو ی جزوه نوشته بود مقدار ادرس فرستنده و گیرنده باید یکی باشه ولی تو برنامه ادرس گیرنده مقدار 5 گرفته بود و ایا برنامه گیرنده درسته؟؟ و یا ممکنه از سنسور گیرنده باشه چون سنسور گیرنده ای که خریدم روبروش کروی شکل بود و با سنسور sfh506 فرق داره ولی به صورت بالا اونو بستم و چون اتصال پایه های این دو نوع سنسور فرق میکنه، ممکنه سنسورم سوخته باشه؟؟ ممنون میشم کمکم کنید

  6. باعرض سلام
    این ریموتو بستم جواب نداد.
    ایا برنامه گیرنده درست نوشته شده؟
    و اینکه سنسور گیرنده حتما باید همینی که گفته شده باشه چون سنسور من رویروش کروی شکله؟

  7. فرهاد اکبری

    سلام دوست عزیز
    فایل برنامه پروژه بررسی شد و یک خطا در برنامه مشاهده شد و رفع گرید، لطفا مجددا اقدام به دانلود فایل پروژه کنید (لینک دانلود مجددا برایتان ارسال گردید)
    ابتدا دیتاشیت مربوط به هر دو سنسور را دانلود نمائید و سپس با یکدیگر مقایسه کنید و ببینید آیا هر دو مشابه هم هستند یا خیر.
    همچنین ترتیب صحیح اتصال پایه های سنسور خریداری شده را نیز از دیتاشیت آن پیدا کنید و توجه داشته باشید در صورت اتصال اشتباه پایه های تغذیه امکان سوختن گیرنده وجود دارد.

  8. سلام
    این ریموتو میبندم ولی جواب نمیده برنامه رو هم درست نوشتم. فرستنده سیگنال میده ولی نمیدونم مشکل گیرنده کجاست. ممنون اگه کمک کنید چون عنوان پروژمه و باید زود تحویل بدم.

ساخت مدار کنترل دما و ساعت دیجیتالی با آی سی DS1307

توجه : این پروژه در تاریخ 1 آذر 1396 به صورت کامل بروزرسانی گردید. در …