خانه / پروژه های میکروکنترلر / ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

دانلود پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

در این بخش دانلود پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR, توسط تیم الکترونیک وبرنامه نویسی الکترونیک ۹۸ برای شما علاقه مندان به پروژه های میکروکنترلر AVR آماده شده است. ارتباط بی سیم, استفاده از دستگاه ها را بدون نیاز به سیم یا کابل فراهم می کند. توسط سیستم های ارتباطی بی سیم می توان صوت, تصویر و سایر اطلاعات دیجیتال یا آنالوگ را در فواصل زیاد منتقل کرد. بسیاری از زمینه های کاری از جمله مراقبت های پزشکی, سیستم های کنترل از راه دور و مراکز خدماتی به تجهیزات بی سیم احتیاج دارند. هدف ما در این پروژه طراحی یک فرستنده و گیرنده بی سیم رادیویی با استفاده از ماژول HM-TR است, به طوری که در فرستنده, دمای محیط با استفاده از تراشه LM75 اندازه گیری می شود و از طریق ارتباط بی سیم رادیویی برای گیرنده ارسال می گردد تا در گیرنده نمایش داده شود. در این پروژه, دمای محیط را در یک نقطه اندازه گیری می کنیم و سپس مقدار اندازه گیری شده را از طریق ارتباط بی سیم به نقطه ای دیگر منتقل می نماییم و نمایش می دهیم. به این ترتیب یک حسگر دمای بی سیم خواهیم داشت. برای ارسال و دریافت اطلاعات به صورت بی سیم, از ماژول HM-TR استفاده شده است که نحوه راه اندازی و ویژگی های آن در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند. دمای محیط, با استفاده از تراشه LM75 در فرستنده اندازه گیری می شود, از طریق ارتباط بی سیم ارسال می گردد و در گیرنده نشان داده می شود.

دانلود پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

ماژول HM-TR

ماژول HM-TR توسط شرکت هپ میکروالکترونیک (HOPE Microelectronic) برای انتقال داده از طریق ارتباط بی سیم عرضه شده است و از مدولاسیون fsk برای انتقال اطلاعات استفاده می کند. برقراری ارتباط در ماژول HM-TR به صورت نیم دو طرفه (Half Duplex) است, به عبارت دیگر این ماژول می تواند هر دو عمل ارسال و دریافت را انجام دهد و به همین علت از نظر دسته بندی ارسال و دریافت در شاخه تجهیزات فرستنده – گیرنده (Transceiver) قرار می گیرد. برخی از مهمترین ویژگی های ماژول HM-TR عبارتند از:

1- استفاده از باند ISM و نیاز نداشتن به دریافت مجوز برای برقراری ارتباط

2- پروتکل ارتباطی از پیش تعریف شده (کاربر بدون درگیر شدن با این پروتکل, می تواند از ماژول استفاده کند.)

3- امکان ارسال و دریافت در محدوده وسیعی از میزان باود (پهنای باند)

4- حساسیت بالا و برد مناسب (بیش از 200 متر در فضای باز)

5- قابلیت برقراری ارتباط از طریق ارتباط UART (استاندارد TTL و RS232)

با توجه به ویژگی های فوق می توان از این ماژول در موارد مختلفی مثلا کنترل از راه دور, حسگرهای بی سیم, مانیتورینگ از راه دور و … استفاده کرد. همچنین به دلیل دارا بودن تقویت کننده RF داخلی, در صورت استفاده از آنتن مناسب, می توان عمل ارسال و دریافت را در فاصله نسبتا خوبی انجام داد. آنتن به صورت جداگانه به ماژول متصل می شود. ماژول HM-TR در دو ساختار سازگار با TTL و سازگار با RS232 ساخته می شود. تفاوت دو ساختار نامبرده شده در این است که در ساختار دوم, تراشه MAX232 روی ماژول قرار گرفته است تا بتوان آن را مستقیم به درگاه سریال کامپیوتر متصل کرد. در این پروژه, از مدل HM-TR/TTL استفاده شده است.

دانلود پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

تراشه دماسنج LM75

آی سی دماسنج LM75 ساخت شرکت ناسیونال (National), یک سنسور دما و ترموستات (Thermostat) دیجیتال است و محدوده دمای قابل اندازه گیری با آن از منفی 55 تا مثبت 125 درجه سانتی گراد می باشد. ارتباط با این تراشه, برای خواندن دما و دست یافتن به رجیسترهای داخلی, از طریق پروتکل i2c امکانپذیر است. به این ترتیب می توان در هر لحظه, دمای محیط را به راحتی بدست آورد. شکل زیر تصویر نمای ظاهری و ترتیب پایه های آی سی LM75 و همچنین نحوه راه اندازی تراشه را نشان می دهد.

دانلود پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

پایه های A0 تا A2 برای آدرس دهی سخت افزاری تراشه در نظر گرفته شده اند. با آدرس دهی مناسب می توان حدکثر 8 عدد از این تراشه را روی یک باس قرار داد. برای برقراری ارتباط, پایه های SDA و SCL به میکروکنترلر متصل می شوند. پایه O.S, یک پایه خروجی از نوع کلکتور باز است. اگر دما در محدوده خاصی ( که توسط کاربر قابل تنظیم است) قرار گیرد, وضعیت این پایه تغییر خواهد کرد. از ویژگی های مهم این تراشه این است که مستقیما مقدار دما را بر حسب درجه سانتی گراد در اختیار کاربر قرار می دهد و به تنظیم اولیه و ایجاد فرآیند کالیبراسیون نیازی نیست.

مدار گیرنده

در این پروژه, گیرنده را با دو روش پیاده سازی می کنیم. در روش اول, ماژول HM-TR را بدون استفاده از میکروکنترلر و با به کارگیری تراشه FT323BL و درگاه یو اس بی USB به کامپیوتر متصل می نماییم. در این حالت, دمای ارسال شده از طرف فرستنده, توسط برنامه هایپر ترمینال Hyper Terminal دریافت و نمایش داده می شود. در روش دوم, گیرنده با میکروکنترلر ATmega8 ساخته می شود. به این ترتیب که میکروکنترلر, اطلاعات مربوط به دما را از طریق ماژول HM-TR دریافت می کند و روی ال سی دی LCD نشان می دهد. تئجه کنید که در هر دو روش, از HM-TR/TTL استفاده می شود.

توجه : در این پروژه, هم برای مدار فرستنده و هم برای مدار گیرنده, از کریستال خارجی 8MHz به عنوان مولد پالس ساعت استفاده شده است. بنابراین باید در جدول فیوزبیت های میکروکنترلر, کریستال خارجی فرکانس بالا را به عنوان مولد پالس ساعت انتخاب کنید.

در ادامه همین مطلب, می توانید پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR را تنها با پرداخت مبلغ اندکی دریافت نمائید.

نحوه دریافت : بلافاصله بعد از پرداخت می توانید پروژه ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR را از سرورهای پرقدرت سایت الکترونیک 98 با لینک مستقیم دانلود نمائید, همچنین در پایان عملیات خرید, لینک های دانلود و رسید خرید به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

محتویات : این پروژه شامل شماتیک و برنامه های نوشته شده در محیط BASCOMAVR و Code Vision به زبان بیسیک BASIC و  C می باشد.

 موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان

پلن اول

پلن اول

نام فایل دانلودی : ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

قیمت فایل دانلودی : 100,000ریال - ریال

محتویات فایل دانلودی : این فایل شامل نقشه شماتیک و برنامه های نوشته شده پروژه در محیط BASCOM-AVR و Code Vision به زبان بیسیک BASIC و C می باشد.

حجم فایل دانلودی : 655 کیلو بایت

پسورد فایل دانلودی : www.electronics98.com

نحوه دریافت فایل : بلافاصله بعد از پرداخت می توانید این فایل را از سرورهای پرقدرت سایت الکترونیک 98 با لینک مستقیم دانلود نمائید, همچنین در پایان عملیات خرید, لینک های دانلود و رسید خرید به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

100,000ریال – خرید

پلن دوم

پلن دوم

نام فایل دانلودی : ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

قیمت فایل دانلودی : 200,000ریال - ریال

محتویات فایل دانلودی : نقشه شماتیک پروژه | برنامه های نوشته شده پروژه در محیط BASCOM-AVR و Code Vision به زبان بیسیک BASIC و C | فایل 26 صفحه ای PDF به زبان فارسی شامل توضیحات کامل پروژه و برنامه میکروکنترلر AVR

حجم فایل دانلودی : 8 مگابایت

پسورد فایل دانلودی : www.electronics98.com

نحوه دریافت فایل : بلافاصله بعد از پرداخت می توانید این فایل را از سرورهای پرقدرت سایت الکترونیک 98 با لینک مستقیم دانلود نمائید, همچنین در پایان عملیات خرید, لینک های دانلود و رسید خرید به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

200,000ریال – خرید

پلن سوم

پلن سوم

نام فایل دانلودی : ارتباط بی سیم رادیویی با ماژول فرستنده و گیرنده HM-TR

قیمت فایل دانلودی : 400,000ریال - ریال

محتویات فایل دانلودی : نقشه شماتیک پروژه | برنامه های نوشته شده پروژه در محیط BASCOM-AVR و Code Vision به زبان بیسیک BASIC و C | فایل 26 صفحه ای PDF به زبان فارسی شامل توضیحات کامل پروژه و برنامه میکروکنترلر AVR | فایل PCB طراحی شده توسط نرم افزار Proteus ورژن 8.1

حجم فایل دانلودی : 8.2 مگابایت

پسورد فایل دانلودی : www.electronics98.com

نحوه دریافت فایل : بلافاصله بعد از پرداخت می توانید این فایل را از سرورهای پرقدرت سایت الکترونیک 98 با لینک مستقیم دانلود نمائید, همچنین در پایان عملیات خرید, لینک های دانلود و رسید خرید به آدرس ایمیل شما ارسال می گردد.

400,000ریال – خرید

کنترل دما و رطوبت محیط با استفاده از سنسور DHT11

اندازه گیری دما و رطوبت محیط با استفاده از سنسور DHT11

در این بخش تیم الکترونیک و برنامه نویسی الکترونیک ۹۸, اقدام به طراحی و انتشار …